Graavilohi-skagen saaristolaisleipä


30 min
4 annosta
4.7 € / annos

Ainekset
1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti200 g isoja katkarapuja
1 rkl sitruunanmehua
½ tl rouhittua mustapippuria
220 g Lapin graavi kirjolohifileepala
½ rku tuoretta ruohosipulia
1 rs Mimis rucolanverso
4 kpl saaristolaisleipäviipaleita
Valmistus
Juhlien näyttävä ja maistuva alkuruoka valmistuu yllättävän helposti. Saaristolaisleivän päälle kootaan ruohosipulilla maustettua graavilohta, jonka päälle asetellaan katkarapuskagenia. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin leipien kokoaminen on nopeaa.Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.
Voit leikata saaristolaisleipäsiivuista pyöreitä muotin avulla. Nostele graavilohta leipien päälle saman pyöreän muotin avulla. Lusikoi vielä katkarapuskagen graavilohen päälle. Viimeistele leivät rucolanversoilla.