Graavilohi-skagen saaristolaisleipä

Pääkuva

30 min

4 annosta

4.7 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
200 g isoja katkarapuja
1 rkl sitruunanmehua
½ tl rouhittua mustapippuria
220 g Lapin graavi kirjolohifileepala
½ rku tuoretta ruohosipulia

1 rs Mimis rucolanverso
4 kpl saaristolaisleipäviipaleita

Valmistus

Juhlien näyttävä ja maistuva alkuruoka valmistuu yllättävän helposti. Saaristolaisleivän päälle kootaan ruohosipulilla maustettua graavilohta, jonka päälle asetellaan katkarapuskagenia. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin leipien kokoaminen on nopeaa.

Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.
Voit leikata saaristolaisleipäsiivuista pyöreitä muotin avulla. Nostele graavilohta leipien päälle saman pyöreän muotin avulla. Lusikoi vielä katkarapuskagen graavilohen päälle. Viimeistele leivät rucolanversoilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä