skip to Main Content

LAPIN KYLMÄSAVULOHIMUNAKAS KAHDELLE

6 kananmunaa 1,5 dl kuohukermaa Suolaa Valkopippuria Ruohosipulia Lapin Kylmäsavulohta Paista munakas voissa, lisää Lapin Kylmäsavulohi ja ruohosipuli. Taita munakas puolikuun muotoon ja kumoa lautaselle.

LAPIN PIZZA

Keitä hyvä pizzakastike: tomaattimurskaa, valkosipulia, basilikaa paholaisenhilloa tai sweet chili -kastiketta. Pizzapohja: 2 dl kädenlämpöinen vettä 1 tl sokeria 25 g hiivaa 0,5 tl suolaa 0,5 dl oliiviöljyä 5 dl durum-vehnäjauhoja Valmista pizzapohja ja kauli se ohueksi. Levitä tomaattikastike pohjan päälle, seuraavaksi laita mozzarellajuustoa tomaattikastikkeen päälle. Laita hyvälaatuisia sardelleja säteittäin juuston päälle sekä pilkottuja mustia oliiveja ja kapriksia. Paista pizzaa 225 asteessa noin 10 min. Sivele pizzan reunat sardelliöljyllä, koristele Lapin Kylmäsavulohella ja tuoreella basilikalla. Halutessasi voit terästää makua vielä wasabicremellä (creme-fraiche + wasabi) Pizzan hyvä maku syntyy makean ja hieman mausteisen kastikkeen, ja suolaisen sardellin liitosta.

LAPIN SURF & TURF SALAATTI

150 g Lapin kylmäsavulohta 150 g chorizomakkaraa 100 g salaattisekoitusta (esim Italian) 1,5 dl mustia kivettömiä oliiveja 1 dl punasipulia kuutiona 150 g erivärisiä minitomaatteja 150 g Cantaloupe-melonia 150 g kypsää avocadoa Basilikaa, valkosipulia 150 g vaaleaa leipää kuutiona 1 dl pinjan tai auringonkukan siemeniä Oliiviöljyä, vaaleaa viinietikkaa (balsami- tai omenaviinietikka) Paista chorizomakkaraviipaleet pannulla kypsäksi. Lisää pannulle jääneeseen rasvaan hieman oliiviöljyä ja valkosipulia. Paista seoksessa leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Tee vinegrette: 1 dl oliiviöljyä, 2 rkl viinietikkaa, 1 rkl sokeria, 0,5 tl mustapippurirouhetta. Leikkaa tomaatit puoliksi, kuutioi meloni ja avocado. Sekoita salaatti, kasvikset, meloni ja avocado sekä vinegrette. Sekoita ja laita laakeaan tarjoiluastiaan. Koristele lohiruusukkeilla, leipäkrutongeilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä sekä siemenillä.

LAPIN PURJO-PERUNA-SAVULOHIKEITTO

400 g perunaa (soseperuna) 800 g purjoa 1 sipuli 8 dl kasvislientä voita 200 g Lapin Kylmäsavulohta 2 dl creme-fraichea Kuullota kuutioidut perunat ja sipulit voissa kattilassa, lisää kasvisliemi ja keitä 30 min. Soseuta. Tarjoa Lapin Kylmäsavulohi ranskankerman kanssa.

Back To Top