Savuahvenmousse ja paahdetut herkkusienet

Pääkuva

60 min - 120 min

6 annosta

2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (150g) Lapin savuahvenia öljyssä
1 prk (120g) smetanaa
2 dl kalalientä
1 kpl liivatelehti
1 dl ruohosipulisilppua
(suolaa)
1 rasia (150g) tummia tuoreita herkkusieniä
1 dl ponzukastiketta
½ dl silputtua ruohosipulia

Valmistus

Savuahvenmousse on täyteläisen makuista ja sen valmistaminen on helppoa. Tarjoile savuahvenmousse ponzukastikkeella maustettujen paahdettujen herkkusienten kanssa. Suosittelen kokeilemaan, sillä makupari toimii yhteen upeasti.

Kaada kalaliemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan, kunnes liemestä on 1 dl jäljellä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäätyä hetki. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Lisää liivatelehti kalaliemeen ja sekoita.

Valuta savuahvenista öljy pois. Siirrä ahvenpalat tehosekoittimeen kalaliemen kanssa ja aja hienoksi.
Vaahdota smetana kevyeksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut ahvenet smetanan joukkoon. Maista ja lisää joukkoon tarvittaessa suolaa. Laita mousse kylmään jähmettymään noin tunniksi.

Halkaise herkkusienet veitsellä. Sekoita uunivuoassa sekaisin herkkusienet, ponzukastike ja mustapippuri. Paahda sienniä uunissa (200°C) 20-30 minuuttia, kunnes herkkusienet ovat kullanruskeita.

Viimeistele annokset silputulla ruohosipulilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä