Savuahvenmousse ja paahdetut herkkusienet


60 min - 120 min
6 annosta
2 € / annos

Ainekset
1 prk (150g) Lapin savuahvenia öljyssä1 prk (120g) smetanaa
2 dl kalalientä
1 kpl liivatelehti
1 dl ruohosipulisilppua
(suolaa)
1 rasia (150g) tummia tuoreita herkkusieniä
1 dl ponzukastiketta
½ dl silputtua ruohosipulia
Valmistus
Savuahvenmousse on täyteläisen makuista ja sen valmistaminen on helppoa. Tarjoile savuahvenmousse ponzukastikkeella maustettujen paahdettujen herkkusienten kanssa. Suosittelen kokeilemaan, sillä makupari toimii yhteen upeasti.Kaada kalaliemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan, kunnes liemestä on 1 dl jäljellä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäätyä hetki. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Lisää liivatelehti kalaliemeen ja sekoita.
Valuta savuahvenista öljy pois. Siirrä ahvenpalat tehosekoittimeen kalaliemen kanssa ja aja hienoksi.
Vaahdota smetana kevyeksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut ahvenet smetanan joukkoon. Maista ja lisää joukkoon tarvittaessa suolaa. Laita mousse kylmään jähmettymään noin tunniksi.
Halkaise herkkusienet veitsellä. Sekoita uunivuoassa sekaisin herkkusienet, ponzukastike ja mustapippuri. Paahda sienniä uunissa (200°C) 20-30 minuuttia, kunnes herkkusienet ovat kullanruskeita.
Viimeistele annokset silputulla ruohosipulilla.