Mehevä juustoinen savulohi-sipulipiirakka

Pääkuva

30 min

6 annosta

3.3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

1 prk (200g) maitorahkaa
125 g huoneenlämpöistä voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

6-8 kpl sipuleita
100 g Lapin Kylmäsavulohta
250 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
100 g Jukolan Aito Cheddar Vintagea
3 dl kuohukermaa
3 kpl kananmunia
1 tl rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä paistamiseen

Valmistus

Syksyllä on aika nauttia juustoisesta ja ihanan mehevästä savulohi-sipulipiirakasta. Herkullinen savulohella, sipulilla ja juustolla täytetty piirakka häviää pöydästä alta aikayksikön.


Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuliviipaleita tilkassa öljyä paistinpannulla 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja makean makuisia. Leikkaa kylmä- ja lämminsavulohipalat kuutioiksi. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Sekoita paistetut sipulit, savulohipalat, juustoraaste, kuohukerma ja kananmunat. Lisää seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä