Mehevä juustoinen savulohi-sipulipiirakka
30 min
6 annosta
3.3 € / annos
Ainekset
1 prk (200g) maitorahkaa125 g huoneenlämpöistä voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6-8 kpl sipuleita
100 g Lapin Kylmäsavulohta
250 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
100 g Jukolan Aito Cheddar Vintagea
3 dl kuohukermaa
3 kpl kananmunia
1 tl rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä paistamiseen
Valmistus
Syksyllä on aika nauttia juustoisesta ja ihanan mehevästä savulohi-sipulipiirakasta. Herkullinen savulohella, sipulilla ja juustolla täytetty piirakka häviää pöydästä alta aikayksikön.Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuliviipaleita tilkassa öljyä paistinpannulla 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja makean makuisia. Leikkaa kylmä- ja lämminsavulohipalat kuutioiksi. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Sekoita paistetut sipulit, savulohipalat, juustoraaste, kuohukerma ja kananmunat. Lisää seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.