Avokado sopii graavilohen seuraan

Pääkuva

15 min

4 annosta

5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200 g Lapin Graavi siivu Lime
2-3 kpl avokadoja
1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
3 rkl pirarjuuritahnaa
vastarouhittua mustapippuria
1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
2 cm pala retikkaa

Valmistus

Avokado ja graavilohi ovat maistuva makupari. Herkullinen annos valmistuu helposti graavilohesta, avokadosta ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina.

Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Halkaiset avokadot ja poista niistä kivet. Koverra ruokalusikalla hedelmälihat. Leikkaa avokadopuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.

Asettele annoksen pohjalle avokadoviipaleita. Levitä piparjuurikreemi avokadojen päälle. Lisää graavilohen siivut. Viimeistele annokset ohueksi leikatuilla retikkatikuilla ja pinjasiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä