Frittata – uunimunakas uusista perunoista ja savulohesta

Pääkuva

40 min

6 annosta

2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

500 g uusia perunoita
1 nippu uutta punasipulia
8 kpl kananmunia
1½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä uunivuoan voiteluun
suolaa perunoiden keitinveteen
65 g baby pinaattia
250 g Lapin Tulisavua
150 kreikkalaista jogurttia
½ kpl sitruunan mehu
½ kpl raastettu sitruunan kuori
ripaus suolaa

Valmistus

Frittata on italialainen munakkaan tapainen munapohjainen ruokalaji, joka yleensä valmistetaan uunissa. Aromipajan frittata uunimunakas valmistetaan uusista perunoista ja sipulista. Paistamisen jälkeen uunimunakkaan päälle lisätään pinaattia, raikasta jogurttikastiketta ja savulohta.

Pese perunat juuresharjalla hyvin. Leikkaa perunat noin peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Keitä perunoita suolatussa vedessä noin 10 minuuttia (puolikypsiksi). Kaada keitinvesi pois.

Leikkaa uuden sadon sipulinippu paloiksi. Ota jogurttikastiketta varten 2 dl hienoksi paloiteltua sipulin varsiosaa erilleen.

Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Lisää kulhoon perunapalat, sipulipalat, suola ja mustapippuri. Voitele uunivuoka ja kaada uunimunakasmassa vuokaan. Paista uunissa 170°C 20-30 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja kauniin värinen.

Sekoita kulhossa jogurtti, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä sipulin varsisilppu.

Viimeistele savulohi-frittata pinaatinlehdillä, savulohella ja sitrus-jogurttikastikkeella.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä