Kylmäsavulohta, tonatokastiketta ja frittikapriksia

Pääkuva

20 min

4 annosta

4 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200 g Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivuja
1 prk kapriksia
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl vehnäjauhoja
tilkka öljyä
1 kpl pieni punasipuli
muutama oksa tuoretta tilliä
1 prk tonnikalaa öljyssä
3 kpl sardellifileetä (voit korvata anjoviksella)
2 rkl kapriksia
1 tl Dijon-sinappia
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta majoneesia

Valmistus

Kokeilin käyttää herkullista tonnatokastiketta kylmäsavulohen kera, ja makuyhdistelmä oli mitä mainioin. Kaiken kruunasi tilkassa öljyä friteeratut rapeat kaprikset. Annos viimeistellään punasipulilla ja paahdetuilla pinjasiemenillä.

Laita tonnikala, sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Paahda pinjansiemenet kullan ruskeiksi kuivalla paistinpannulla.

Valuta kapriksen lävikössä. Pyörittele kaprikset vehnäjauhoissa. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja paahda kapriksia noin 4-5 minuuttia. Nostele kaprikset talouspaperin päälle.
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Erottele sipulin kerrokset toisistaan.

Nostele lautasten pohjalle reilu ruokalusikallinen tonnatokastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele kylmäsavulohisiivut tonnaton päälle. Viimeistele annos rapeilla kapriksilla, punasipulilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja muutamalla tillinoksalla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä