Savumuikku-sienikeittoa ja orzo pastaa
60 min
6 annosta
2.5 € / annos
Ainekset
1 prk (150g) Lapin savumuikkuja öljyssä2 dl kuivattuja suppilovahveroita (myös tatit ja kantarellit käyvät)
8 dl vettä
1 kpl pieni sipuli
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
3 rkl hummerifondia
1 tlk kookosmaitoa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
200 g orzo jyväpastaa
1 dl silputtua ruohosipulia
Valmistus
Savumuikuista ja kuivatuista sienistä valmistuu helposti maukas keitto. Keitosta saat ruokaisan, kun laitat sen joukkoon orzo jyväpastaa. Ainekset kattilaan, keittäminen ja tehosekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!Kuori ja pilko sipulit. Laita savumuikut, murennetut kuivatut suppilovahverot, vesi, pilkotut sipulit, tomaattimurska, valkoviini, mustapippuri ja hummerifondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää keittoon kookosmaito ja orzo jyväpasta. Anna kiehua hymyillen 13 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Annostele keitto lautasille sekä viimeistele tilkalla kookosmaitoa ja ruohosipulisilpulla.