Savumuikku-sienikeittoa ja orzo pastaa

Pääkuva

60 min

6 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (150g) Lapin savumuikkuja öljyssä
2 dl kuivattuja suppilovahveroita (myös tatit ja kantarellit käyvät)
8 dl vettä
1 kpl pieni sipuli
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
3 rkl hummerifondia
1 tlk kookosmaitoa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
200 g orzo jyväpastaa
1 dl silputtua ruohosipulia

Valmistus

Savumuikuista ja kuivatuista sienistä valmistuu helposti maukas keitto. Keitosta saat ruokaisan, kun laitat sen joukkoon orzo jyväpastaa. Ainekset kattilaan, keittäminen ja tehosekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!

Kuori ja pilko sipulit. Laita savumuikut, murennetut kuivatut suppilovahverot, vesi, pilkotut sipulit, tomaattimurska, valkoviini, mustapippuri ja hummerifondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää keittoon kookosmaito ja orzo jyväpasta. Anna kiehua hymyillen 13 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Annostele keitto lautasille sekä viimeistele tilkalla kookosmaitoa ja ruohosipulisilpulla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä