Savulohi-juustokakku suolakeksipohjalla

Pääkuva

1-4 t (hyytyminen)

10 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

150 g suolakeksejä
75 g voita
½ dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
200 g Lapin Kylmäsavua
200 g Lapin Tulisavua
½ kpl punasipuli
2 dl tuoretta tilliä silputtuna
2½ dl paksua jogurttia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 kpl liivatelehtiä
½ dl sitruunamehua
100 g mätiä tai merileväkaviaaria
1 dl silputtua tuoretta ruohosipulia
½ kpl punasipulia
½ kpl sitruunan kuori

Valmistus

Savulohi-juustokakku on näyttävä ja maukas tarjottava kesän juhliin. Savulohikakun pohja valmistetaan murennetuista suolakekseistä. Voit kätevästi valmistaa kakun jo edellisenä päivänä ja viimeistellä sen vasta ennen tarjoilua. Savulohikakku maistuu vauvasta vaariin!

Hienonna suolakeksit muruksi kulhossa käsin. Sekoita suolakeksien joukkoon silputtu ruohosipuli ja huoneenlämpöinen voi. Leikkaa irtopohjakakkuvuoan (halkaisija noin 22-24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele suolakeksiseos vuokaan tasaiseksi levyksi.

Kuori ja leikkaa puolikas punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli veitsellä silpuksi. Hienonna kylmä- ja lämminsavulohi pieniksi paloiksi. Sekoita kylmä- ja lämminsavulohipalat, punasipulikuutiot, silputtu tilli, jogurtti, ja rouhittu mustapippuri kulhossa tasaiseksi täytemassaksi.

Upota liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta puolet sen kuoresta kakun koristelua varten. Purista sitruunan mehu. Kuumenna sitruunan mehu kuumaksi mikroaaltouunissa tai liedellä. Sekoita valutetut liivatelehdet mehuun. Lisää mehu kakkutäytteeseen ja sekoita hyvin.
Levitä savulohi-juustokakun täyte pohjan päälle tasaisesti. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota savulohi-juustokakku varovasti kakkuvuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Viimeistele savulohikakku mädillä (tai vegaanisella merileväkaviaarilla), silputulla ruohosipulilla, punasipulikuutioilla ja sitruunankuorella.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä