Mango sopii savulohitartarin seuraan


20 min
4 annosta
3.5 € / annos

Ainekset
1 kpl iso syöntikypsä mango200 g Lapin kylmäsavulohta
1 prk (200 g) kevyt creme fraichea
1 rkl maustamatonta majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
2 tl sitruunamehua
1 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen paahdettuja pinjasiemeniä
Valmistus
Mangon ja kylmäsavutartarin makuyhdistelmä on koukuttanut minut täysin. Mango-savulohitartar alkuruoka on melko helppo valmistaa. Annos sai valtavasti kehuja illallisvieraiden puolelta. Tulen valmistamaan tätä uudestaan monesti!Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa ohut siivu pois mangon pohjasta, jotta se pysyy paremmin pystyssä. Leikkaa terävällä veitsellä mangosta pystysuunnassa irti lohkot siementä myötäillen. Leikkaa loput osat siemenen ympäriltä. Leikkaa isoimmat osat ohuiksi viipaleiksi (noin 3/4 mangosta). Leikkaa pienemmät osat (noin 1/4 mangosta) pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa mangokuutiot, kylmäsavulohikuutiot, ranskankerma, majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitartar hyvin ja siirrä maustumaan jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
Asettele lautasen pohjalle mangoviipaleita. Nostele lusikalla kylmäsavulohitartaria mangoviipaleiden päälle. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.