Mango sopii savulohitartarin seuraan

Pääkuva

20 min

4 annosta

3.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 kpl iso syöntikypsä mango
200 g Lapin kylmäsavulohta
1 prk (200 g) kevyt creme fraichea
1 rkl maustamatonta majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
2 tl sitruunamehua
1 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen paahdettuja pinjasiemeniä

Valmistus

Mangon ja kylmäsavutartarin makuyhdistelmä on koukuttanut minut täysin. Mango-savulohitartar alkuruoka on melko helppo valmistaa. Annos sai valtavasti kehuja illallisvieraiden puolelta. Tulen valmistamaan tätä uudestaan monesti!

Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa ohut siivu pois mangon pohjasta, jotta se pysyy paremmin pystyssä. Leikkaa terävällä veitsellä mangosta pystysuunnassa irti lohkot siementä myötäillen. Leikkaa loput osat siemenen ympäriltä. Leikkaa isoimmat osat ohuiksi viipaleiksi (noin 3/4 mangosta). Leikkaa pienemmät osat (noin 1/4 mangosta) pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa mangokuutiot, kylmäsavulohikuutiot, ranskankerma, majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitartar hyvin ja siirrä maustumaan jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
Asettele lautasen pohjalle mangoviipaleita. Nostele lusikalla kylmäsavulohitartaria mangoviipaleiden päälle. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä