Erilainen pannukakkupäivä
60 min
4 annosta
2.5 € / annos
Ainekset
5,5 dl täysmaitoa2 kananmunaa
2.5 dl vehnäjauhoa
Ripaus suolaa
50 g tuoretta pinaattia
Smetana
Lapin Kylmäsavua
Kapriksia
Punasipulia
Lehtipersiljaa
Lime
Valmistus
Voi hitsin pimpulat miten tulikin hyvää suolapalaa! Tein pinaattipannukakun valurautapannuun ja täytin sen herkullisin täyttein.Mittaa maito kulhoon ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää jauhot, suolaripaus ja jatka vatkaamista. Lisää sekaan ryöpätty pinaatti eli sitä keitetään pari minuuttia pienessä vesimäärässä, kaadetaan neste pois, pilkotaan ja sekoitetaan taikinaan.
Kaada kuohkea pannukakkutaikina voideltuun valurautapannuun.
Paista pannukakku kypsäksi ja kauniin ruskeaksi 200´C, noin 45 minuutin verran.
Täytteeksi laitoin smetanaa, Kala-Lapin kylmäsavulohta, kapriksia, punasipulia, lehtipersiljaa ja annokseen tiristin vielä limen mehua