Erilainen pannukakkupäivä

Pääkuva

60 min

4 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

5,5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2.5 dl vehnäjauhoa
Ripaus suolaa
50 g tuoretta pinaattia

Smetana
Lapin Kylmäsavua
Kapriksia
Punasipulia
Lehtipersiljaa
Lime

Valmistus

Voi hitsin pimpulat miten tulikin hyvää suolapalaa! Tein pinaattipannukakun valurautapannuun ja täytin sen herkullisin täyttein.

Mittaa maito kulhoon ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää jauhot, suolaripaus ja jatka vatkaamista. Lisää sekaan ryöpätty pinaatti eli sitä keitetään pari minuuttia pienessä vesimäärässä, kaadetaan neste pois, pilkotaan ja sekoitetaan taikinaan.

Kaada kuohkea pannukakkutaikina voideltuun valurautapannuun.

Paista pannukakku kypsäksi ja kauniin ruskeaksi 200´C, noin 45 minuutin verran.

Täytteeksi laitoin smetanaa, Kala-Lapin kylmäsavulohta, kapriksia, punasipulia, lehtipersiljaa ja annokseen tiristin vielä limen mehua
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä