Mehevät graavilohi tortillat

Pääkuva

40 min

6 annosta

2.70 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

6 kpl pieniä maissitortilloja
200 g Lapin Graavi kirjolohifileesiivu lime
1 prk (150g) turkkilaista jogurttia
3 tl piparjuuritahnaa
400 g punakaalia
2 tl kokojyväsinappia
½ dl seesamiöljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus

Mehevät graavilohella, punakaalisalaatilla ja piparjuurijogurtilla täytetyt maissitortillat ovat todella herkullisia. Ne sopivat moneen; lounaaksi, välipalaksi, illanistujaisiin tai evääksi metsäretkelle.

Poista tarvittaessa punakaalin päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja poista veitsellä sen kanta. Hienonna keräkaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Painele kaalisuikaleita perunasurvimella viiden minuutin ajan voimakkaasti. Tällöin kaalin rakenne menee rikki.

Sekoita kulhossa kokojyväsinappi, seesamiöljy, valkoviinietikka ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteliemi kaalisalaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Lisää piparjuuritahna jogurtin joukkoon. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetki.

Leikkaa graavilohisiivut suikaleiksi. Täytä maissitortillat punakaalisalaatilla, piparjuurijogurtilla ja graavilohisuikaleilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä