Spagettikurpitsa nautitaan lohimoussen kanssa
90 min
6 annosta
4 € / annos


Ainekset
1-2 kpl (1500g) spagettikurpitsoita½ kpl punasipuli
100 g Lapin Graavi kirjolohifileesiivu
200 g Lapin Kylmäsavulohta
120 g smetanaa
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl rouhittua mustapippuria
(1 dl hasselpähkinämurua)
Valmistus
Spagettikurpitsan valmistaminen on todella helppoa. Spagettikurpitsan erikoisuus on malto, joka kypsennyksen jälkeen hajoaa kaapimalla spagettia muistuttaviksi säikeiksi. Kurpitsan kanssa tarjoillaan maistuvaa kylmäsavulohesta ja graavilohesta valmistettua lohimoussea.Laita spagettikurpitsa uuniin 185°C noin tunniksi. Ei haittaa, vaikka kurpitsan kuori tummuu. Ota kurpitsa pois uunista ja anna sen jäähdytä puolen tunnin ajan. Tee veitsellä viilto kuoreen ja poista kuori. Se irtoaa helposti isoina paloina. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla.
Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä. Kun veitsi on terävä, ei sipulista tule kitkerää. Leikkaa graavi- ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa smetanan joukkoon punasipulit, lohet, tilli, sitruunankuori, sitruunanmehu ja mustapippuri. Anna lohimoussen tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.
Täytä kurpitsanpuolikkaat ja täyte ne lohimoussella. Voit viimeistellä kurpitsan puolikkaan hasselpähkinämurulla.


