Appelsiinikylmäsavulohipasta

Pääkuva

30 min

4 annosta

2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
noin 150 g Lapin Kylmäsavua
2 appelsiinia/ veriappelsiinia
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
pastaa

Valmistus

Ensialkuun pese appelsiinit. Raasta toisesta hedelmästä hieman kuorta, halkaise se ja purista siitä mehut. Puolet toisesta appelsiinista voi leikata koristeiksi ja toisen puolikkaan hedelmälihan paloiksi. Seuraavaksi pilko valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Leikkaa kylmäsavulohi suupaloiksi ja nakkaa pannulle sipulien kaveriksi. Lohi kaipaa vaan pientä kypsennystä, joten lisää sekaan samalla appelsiinin kuorta, palat ja mehu. Rouskuttele myllyistä mauksi myös mustapippuria ja suolaa. Kypsyttelyn jälkeen yhdistä soosiin ohjeen mukaan keitetty pasta sekä koristeeksi vielä kevätsipulia ja appelsiinisiivut.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä