Tonnatokastike sopii kylmäsavulohen seuraan


20 min
4 annosta
4.2 € / annos

Ainekset
200 g Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivuja1 prk tonnikalaa öljyssä
3 kpl sardellifileetä (voit korvata anjoviksella)
2 rkl kapriksia
1 tl Dijon-sinappia
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta majoneesia
70 g Jukolan Aito cheddaria
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus
Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Kokeilin käyttää herkullista tonnatokastiketta kylmäsavulohen kera, ja makuyhdistelmä oli mitä mainioin. Kylmäsavulohi-tonnatoa tarjoillaan vielä monesti vieraille alkupalaksi!Laita tonnikala, sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Nostele lautasten pohjalle ruokalusikallinen tonnatokastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele kylmäsavulohisiivut tonnaton päälle. Levitä annoksen päälle lisää tonnikalakastiketta. Viimeistele annos cheddarlastuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.