Tonnatokastike sopii kylmäsavulohen seuraan

Pääkuva

20 min

4 annosta

4.2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200 g Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivuja
1 prk tonnikalaa öljyssä
3 kpl sardellifileetä (voit korvata anjoviksella)
2 rkl kapriksia
1 tl Dijon-sinappia
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta majoneesia
70 g Jukolan Aito cheddaria
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus

Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Kokeilin käyttää herkullista tonnatokastiketta kylmäsavulohen kera, ja makuyhdistelmä oli mitä mainioin. Kylmäsavulohi-tonnatoa tarjoillaan vielä monesti vieraille alkupalaksi!

Laita tonnikala, sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Nostele lautasten pohjalle ruokalusikallinen tonnatokastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele kylmäsavulohisiivut tonnaton päälle. Levitä annoksen päälle lisää tonnikalakastiketta. Viimeistele annos cheddarlastuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä