Terveellinen vihreä kasviskeitto

Pääkuva

15 min

6 annosta

2.70 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

2 kpl kesäkurpitsoja
100 g babypinaattia
½ kpl hunajameloni
5 kpl sipulinvarsia
½ dl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
2-4 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
100 g Lapin graavi lime-kirjolohifileesiivu

Valmistus

Kesäkurpitsasta, pinaatista ja hunajamelonista valmistuu herkullinen kylmänä tai lämpimänä syötävä vihreä kasvissosekeitto. Keittoon voi lisätä lisukkeeksi omia suosikkeja. Itse tykkään graavilohesta. Keitto on loistava kevyt lounas tai alkupala.

Pese kesäkurpitsat huolellisesti. Pilko ne kuorineen paloiksi. Kuori hunajameloni. Leikkaa meloni puoleksi ja poista siemenet. Leikkaa meloni paloiksi. Pilko sipulinvarret.

Lisää tehosekoittimeen kesäkurpitsat, pinaatti, hunajameloni, sipulinvarret, oliiviöljy, viinietikka, valkosipulit, suola ja mustapippuri. Aja keitto samettiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa. Siirrä keitto jääpaappiin, jos haluat nauttia sen oikein kylmänä. Keiton voi halutessaan myös lämmittää nopeasti liedellä tai mikrossa.

Annostele keitto lautasille ja viimeistele mieluisillasi lisukkeilla. Itse leikkasin limemaustetun graavilohen ohuiksi suikaleiksi.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä