Terveellinen vihreä kasviskeitto
15 min
6 annosta
2.70 € / annos
Ainekset
2 kpl kesäkurpitsoja100 g babypinaattia
½ kpl hunajameloni
5 kpl sipulinvarsia
½ dl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
2-4 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
100 g Lapin graavi lime-kirjolohifileesiivu
Valmistus
Kesäkurpitsasta, pinaatista ja hunajamelonista valmistuu herkullinen kylmänä tai lämpimänä syötävä vihreä kasvissosekeitto. Keittoon voi lisätä lisukkeeksi omia suosikkeja. Itse tykkään graavilohesta. Keitto on loistava kevyt lounas tai alkupala.Pese kesäkurpitsat huolellisesti. Pilko ne kuorineen paloiksi. Kuori hunajameloni. Leikkaa meloni puoleksi ja poista siemenet. Leikkaa meloni paloiksi. Pilko sipulinvarret.
Lisää tehosekoittimeen kesäkurpitsat, pinaatti, hunajameloni, sipulinvarret, oliiviöljy, viinietikka, valkosipulit, suola ja mustapippuri. Aja keitto samettiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa. Siirrä keitto jääpaappiin, jos haluat nauttia sen oikein kylmänä. Keiton voi halutessaan myös lämmittää nopeasti liedellä tai mikrossa.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele mieluisillasi lisukkeilla. Itse leikkasin limemaustetun graavilohen ohuiksi suikaleiksi.