Sitruunainen kylmäsavulohi risotto

Pääkuva

60 min

6 annosta

-2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

3 rkl rypsiöljyä
2 isoa sipulia
6 valkosipulin kynttä
6 dl Arborio risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
2 l kasvislientä
yhden sitruunan mehu ja kuorta raastettuna
0,5 g sahramia
mustapippuria
150-200 g Lapin Kylmäsavulohta
persiljaa

Valmistus

Kuullota pilkotut sipulit. Lisää riisi sekä pilkottu valkosipuli, jatka kuullottamista. Lisää viini ja sahrami. Lisää kasvislientä ja pienennä lämpötilaa. Hauduta kannen alla. Lisää kasvislientä aina, kun neste on haihtunut. Risoton kuuluu olla löysähköä ja riisin al dente eli hieman napakkaa… ehdoton muistisääntö kokille onkin ”Ruokailija odottaa, risotto ei!”. Rouskauta pippuria myllystä, lisää sitruunan mehu sekä raastettu kuori ja pilkottu kylmäsavulohi. Kala-Lapin kylmäsavulohi on mitä parhain valinta jo sen maun ja koostumuksen perusteella. Anna risoton vetäytyä hetki, ropsauta vielä sekaan hienonnettua persiljaa ja pyöräytä kauhakierre.

Ennen syöminkejä lisää annoksen päälle vielä koristeeksi rullattu lohisiivu ja persiljaa.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä