Kylmäsavuhaukipiirakka

Pääkuva

90 min

6 annosta

1.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

POHJA
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä

TÄYTE
1 sipuli
100 g Lapin Kylmäsavuhaukea
1 Veljesten suolakurkku
Tilliä
Mustapippuria
1 prk creme fraichea
2 kananmunaa
2 dl maitoa
Kourallinen emmental-juustoraastetta

Valmistus

Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa hetken verran 200´C.

Kuori, pilko ja kuullota sipuli öljytilkkasessa. Paloittele suolakurkku ja haukisiivut. Laita täyteainekset piirakan pohjalle. Silppua päälle tilliä, rouskauta myllystä mustapippuria ja nakkase sekaan vielä kourallinen juustoraastetta. Sekoita munat, maito ja creme fraiche keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Pistä piirakka uuniin 200´C ja paista noin 45 minuuttia kauniin ruskeaksi.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä