Kylmäsavuhaukipiirakka
90 min
6 annosta
1.5 € / annos
Ainekset
POHJA200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
TÄYTE
1 sipuli
100 g Lapin Kylmäsavuhaukea
1 Veljesten suolakurkku
Tilliä
Mustapippuria
1 prk creme fraichea
2 kananmunaa
2 dl maitoa
Kourallinen emmental-juustoraastetta
Valmistus
Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa hetken verran 200´C.Kuori, pilko ja kuullota sipuli öljytilkkasessa. Paloittele suolakurkku ja haukisiivut. Laita täyteainekset piirakan pohjalle. Silppua päälle tilliä, rouskauta myllystä mustapippuria ja nakkase sekaan vielä kourallinen juustoraastetta. Sekoita munat, maito ja creme fraiche keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Pistä piirakka uuniin 200´C ja paista noin 45 minuuttia kauniin ruskeaksi.