Kermainen lanttusavulohipata

Pääkuva

90 min

4 annosta

3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

Noin kilo lanttua
200 g Lapin Tulisavua
4 dl kuohukermaa
Rakuunaa
Mustapippuria
Suolaa
Päälle korppujauhoa

Valmistus

Voi hyvät hyssykät, kermainen lanttusavulohipata! Lanttu ja savulohi makuparina iskevät hyvin yhteen. Tuli kyllä niin maukasta, että jos hyvää reseptiä kaipaat niin tässä on sulle sellainen.

Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ota matala pata (uunivuokakin käy). Lado pohjalle lanttuviipaleita ja lohko päälle Lapin tulisavulohta. Ropsauta mausteeksi hieman rakunaa, mustapippuria ja suolaa. Jatka lantuilla ja lohella, mausteilla. Laita päällimmäiseksi lanttua ja kaada kerma pataan. Ripottele päälle vielä korppujauhoja ja pistä pata uuniin 200´C. Paista lanttusavulohipataa reilu tunti, kunnes pinta on saanut herkullisen värin ja kerma on imeytynyt ruokaan.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä