Kirkas savulohikeitto

Pääkuva

60 min

8 annosta

3.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

6 kpl uusia perunoita
½ kpl fenkoli
2 kpl porkkanoita
½ kpl purjo
1 l vettä
2 rkl kalafondia
3 tl kalakastiketta
2 kpl laakerinlehtiä
4 kpl maustepippuria
8 kpl mustapippuria
300 g Lapin Tulisavulohta
100 g Lapin Kylmäsavulohta
½ kpl sitruuna
3 dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 rkl oliiviöljyä

Valmistus

Savulohikeitosta saat maukkaan kevyemmän version valmistamalla sen kirkkaaseen liemeen. Kylmäsavulohi antaa keittovaiheessa liemelle täyteläisen maun, jota aromikas fenkoli täydentää. Savulohi lisätään keittoon vasta ihan lopussa.

Pese uudet perunat huolella. Voit kuoria ne halutessasi. Leikkaa perunat sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa puolikas fenkoli pieniksi kuutioksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi tai kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele se huolella ja leikkaa paloiksi.

Laita fenkolikuutiot, porkkanat ja purjo kattilaan sekä kuullota niitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä 10 minuuttia. Lisää kattilaan vesi, kalafondi, kalakastike, laakerinlehdet sekä pippurit. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi ja lisää ne kattilaan. Kuumenna keiton liemi kiehuvaksi ja lisää perunat. Anna keiton kiehua 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Mausta keitto puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja siitä puristetulla sitruunanmehulla. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja savulohi annospaloina. Nauti ruisleivän kera.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä