Samettinen savuahvenkeitto hurmaa
30 min
6 annosta
2.5 € / annos
Ainekset
2 prk (300g) Lappi Savuahven öljyssä1 l kalalientä
1 kpl pieni sipuli
3 kpl valkosipulinkynsiä
3 rkl Mutti tuplakonsenroitu tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
3 rkl hummerifondia
1 pkt (250g) Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
1 dl silputtua ruohosipulia
Valmistus
Savuahvenista valmistuu helposti maukas ja hienostunut keitto. Savuahvenia löytyy useista ruokakaupoista säilykkeenä. Ainekset kattilaan, lyhyt keittäminen ja tehosekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!Kuori ja pilko sipulit. Laita savuahvenet, kalaliemi, pilkotut sipulit, tomaattipyree, valkoviini, mustapippuri ja hummerifondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Lisää lopuksi sulatejuusto ja kuohukerma. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele ruohosipulisilpulla.