Samettinen savuahvenkeitto hurmaa

Pääkuva

30 min

6 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

2 prk (300g) Lappi Savuahven öljyssä
1 l kalalientä
1 kpl pieni sipuli
3 kpl valkosipulinkynsiä
3 rkl Mutti tuplakonsenroitu tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
3 rkl hummerifondia
1 pkt (250g) Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
1 dl silputtua ruohosipulia

Valmistus

Savuahvenista valmistuu helposti maukas ja hienostunut keitto. Savuahvenia löytyy useista ruokakaupoista säilykkeenä. Ainekset kattilaan, lyhyt keittäminen ja tehosekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!

Kuori ja pilko sipulit. Laita savuahvenet, kalaliemi, pilkotut sipulit, tomaattipyree, valkoviini, mustapippuri ja hummerifondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Lisää lopuksi sulatejuusto ja kuohukerma. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Annostele keitto lautasille ja viimeistele ruohosipulisilpulla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä