Paahdettu myskikurpitsa ja lohitartar

Pääkuva

60 min

4 annosta

€ / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 kpl myskikurpitsa
2 rs Lapin Lumous
2 dl kurpitsansiemeniä

Valmistus

Paahdettu myskikurpitsa on helppo valmistaa uunissa. Sen maku on ihanan makea. Kokeile täyttää se Lapin Lumous kylmäsavulohitartarilla ja viimeistele annos rapeilla kurpitsansiemenillä.

Puolita myskikurpitsa poikittaissuunnassa. Halkaise puolikkaat. Poista siemenkotapalojen siemenet ja rihmasto. Paahda kurpitsapaloja uunissa (225°C) kuoriosa alaspäin käännettynä noin 45 minuuttia. Varmista haarukalla, että kurpitsat ovat täysin pehmenneitä. Jos kurpitsat tummuvat kypsennyksen aikana liikaa, voit kääntää ne pellillä toisin päin. Poista kahdesta siemenkodattomasta palasta hieman kurpitsalihaa ruokalusikalla (tee niihin pesä).

Voit puhdistaa kurpitsan siemenet ja paahtaa ne pannulla rapeiksi.

Nostele kurpitsapalat lautasille. Annostele Lapin Lumousta niiden päälle. Viimeistele annokset kurpitsansiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä