Paahdettu myskikurpitsa ja lohitartar
60 min
4 annosta
€ / annos
Ainekset
1 kpl myskikurpitsa2 rs Lapin Lumous
2 dl kurpitsansiemeniä
Valmistus
Paahdettu myskikurpitsa on helppo valmistaa uunissa. Sen maku on ihanan makea. Kokeile täyttää se Lapin Lumous kylmäsavulohitartarilla ja viimeistele annos rapeilla kurpitsansiemenillä.Puolita myskikurpitsa poikittaissuunnassa. Halkaise puolikkaat. Poista siemenkotapalojen siemenet ja rihmasto. Paahda kurpitsapaloja uunissa (225°C) kuoriosa alaspäin käännettynä noin 45 minuuttia. Varmista haarukalla, että kurpitsat ovat täysin pehmenneitä. Jos kurpitsat tummuvat kypsennyksen aikana liikaa, voit kääntää ne pellillä toisin päin. Poista kahdesta siemenkodattomasta palasta hieman kurpitsalihaa ruokalusikalla (tee niihin pesä).
Voit puhdistaa kurpitsan siemenet ja paahtaa ne pannulla rapeiksi.
Nostele kurpitsapalat lautasille. Annostele Lapin Lumousta niiden päälle. Viimeistele annokset kurpitsansiemenillä.