Kermaisessa savumuikkupastassa on maku kohdallaan

Pääkuva

30 min

4 annosta

4 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (150g) Lapin Savumuikkuja öljyssä
1 kpl pieni fenkoli
½ nippu sipulin varsia
1 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kala- tai hummerifondia
1 tl rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä
2 dl (kuohu)kermaa
400 g Rummo linguinepastaa tai spagettia
muutama tillinoksa viimeistelyyn

Valmistus

Säilötyt savumuikut saavat uuden elämän täyteläisessä pastassa, jossa fenkoli ja sipulinvarret tuovat kastikkeeseen raikkautta ja syvyyttä. Helppo, maukas ja yllättävän hienostunut – tätä pastaa kelpaa tarjota kenelle vain!

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sipulinvarret. Kuullota fenkolisuikaleita ja viipaloituja sipulinvarsia kasarissa tilkassa öljyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Fenkolin tulee olla pehmeää, mutta siinä saa olla purutuntuma. Lisää kasariin valkoviini, tomaattipyree, kala- tai hummerifondi ja rouhittu mustapippuri. Anna kiehua 5 minuuttia.

Ota savumuikuista muutama muikku erilleen viimeistelyä varten. Lisää loput savumuikut liemineen kastikkeeseen ja anna sen kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Viimeistele annoksen ennen tarjoilua yksittäisillä savumuikuilla ja tillinoksilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä