Kermaisessa savumuikkupastassa on maku kohdallaan
30 min
4 annosta
4 € / annos

Ainekset
1 prk (150g) Lapin Savumuikkuja öljyssä1 kpl pieni fenkoli
½ nippu sipulin varsia
1 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kala- tai hummerifondia
1 tl rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä
2 dl (kuohu)kermaa
400 g Rummo linguinepastaa tai spagettia
muutama tillinoksa viimeistelyyn
Valmistus
Säilötyt savumuikut saavat uuden elämän täyteläisessä pastassa, jossa fenkoli ja sipulinvarret tuovat kastikkeeseen raikkautta ja syvyyttä. Helppo, maukas ja yllättävän hienostunut – tätä pastaa kelpaa tarjota kenelle vain!Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sipulinvarret. Kuullota fenkolisuikaleita ja viipaloituja sipulinvarsia kasarissa tilkassa öljyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Fenkolin tulee olla pehmeää, mutta siinä saa olla purutuntuma. Lisää kasariin valkoviini, tomaattipyree, kala- tai hummerifondi ja rouhittu mustapippuri. Anna kiehua 5 minuuttia.
Ota savumuikuista muutama muikku erilleen viimeistelyä varten. Lisää loput savumuikut liemineen kastikkeeseen ja anna sen kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Viimeistele annoksen ennen tarjoilua yksittäisillä savumuikuilla ja tillinoksilla.


