Tomaattitartar, kylmäsavulohi ja jogurttikastike


20 min
4 annosta
4.2 € / annos

Ainekset
500g tomaatteja3 kpl banaanisalottisipuleita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
300 g Lapin kylmäsavulohta
300 g Arla Lempi rahkajogurttia
3 tl mustaa Cavi-Art merileväkaviaaria
2 tl sitruunanmehua
2 dl silputtua tuoretta tilliä
1 dl oliiviöljyä
½ dl hasselpähkinärouhetta
Valmistus
Herkullinen ja värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar sopii loistavasti kylmäsavulohen kanssa nautittavaksi. Raikas jogurttipohjainen kastike maustetaan tilliöljyllä ja merileväkaviaarilla.Pese tomaatit ja halkaise ne. Posta tomaattien malto ja siemenet ruokalusikalla. Voit käyttää siemenet vaikkapa pastakastikkeeseen. Leikkaa tomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, sipuli, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi.
Sekoita kulhossa jogurtti ja merileväkaviaari.
Laita silputtu tilli ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja hienoksi tilliöljyksi. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella.
Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Asettele pienemmällä muotilla kylmäsavulohi tomaattitartarin keskelle. Lisää jogurttikastike annosten reunoille. Viimeistele jogurttikastike tilliöljyllä ja hasselpähkinärouheella.