Tomaattitartar, kylmäsavulohi ja jogurttikastike

Pääkuva

20 min

4 annosta

4.2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

500g tomaatteja
3 kpl banaanisalottisipuleita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
300 g Lapin kylmäsavulohta
300 g Arla Lempi rahkajogurttia
3 tl mustaa Cavi-Art merileväkaviaaria
2 tl sitruunanmehua
2 dl silputtua tuoretta tilliä
1 dl oliiviöljyä
½ dl hasselpähkinärouhetta

Valmistus

Herkullinen ja värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar sopii loistavasti kylmäsavulohen kanssa nautittavaksi. Raikas jogurttipohjainen kastike maustetaan tilliöljyllä ja merileväkaviaarilla.

Pese tomaatit ja halkaise ne. Posta tomaattien malto ja siemenet ruokalusikalla. Voit käyttää siemenet vaikkapa pastakastikkeeseen. Leikkaa tomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, sipuli, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi.
Sekoita kulhossa jogurtti ja merileväkaviaari.

Laita silputtu tilli ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja hienoksi tilliöljyksi. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella.
Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Asettele pienemmällä muotilla kylmäsavulohi tomaattitartarin keskelle. Lisää jogurttikastike annosten reunoille. Viimeistele jogurttikastike tilliöljyllä ja hasselpähkinärouheella.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä