Savumuikusta tulee loistava hot dog

Pääkuva

15 min

5 annosta

2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (210g) Lapin Savumuikku
5 kpl mini hot dog sämpylöitä
1 kpl kurkku
½ dl väkiviinaetikkaa
1½ dl vettä
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl tuoretta tillisilppua

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 dl tuoretta tillisilppua

Valmistus

Savumuikkusäilykkeestä on moneksi. Siitä valmistuu käden käänteessä loistava hot dog. Hodarin väliin valmistetaan mummon etikkakurkkuja. Tillillä maustettu jogurttimajoneesi kruunaa koko komeuden.

Sekoita väkiviinaetikka, vesi, sokeria, suola ja tillisilppu sekaisen kannellisessa kulhossa. Varmista, että sokeri ja suola liukenevat seokseen. Pese kurkku huolella ja leikkaa siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkut kannelliseen kulhoon ja hölskyttele ne sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Sekoita jogurtti, majoneesi ja tillisilppu kulhossa. Anna jogurttimajoneesin maustua jääkaapissa tunnin ajan.

Paahda hot hod -sämpylät leivänpaahtimessa. Täytä sämpylät etikkakurkuilla, majoneesilla ja savumuikuilla. Viimeistele hodarit tillinoksilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä