Savumuikusta tulee loistava hot dog
15 min
5 annosta
2 € / annos
Ainekset
1 prk (210g) Lapin Savumuikku5 kpl mini hot dog sämpylöitä
1 kpl kurkku
½ dl väkiviinaetikkaa
1½ dl vettä
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl tuoretta tillisilppua
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 dl tuoretta tillisilppua
Valmistus
Savumuikkusäilykkeestä on moneksi. Siitä valmistuu käden käänteessä loistava hot dog. Hodarin väliin valmistetaan mummon etikkakurkkuja. Tillillä maustettu jogurttimajoneesi kruunaa koko komeuden.Sekoita väkiviinaetikka, vesi, sokeria, suola ja tillisilppu sekaisen kannellisessa kulhossa. Varmista, että sokeri ja suola liukenevat seokseen. Pese kurkku huolella ja leikkaa siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Laita kurkut kannelliseen kulhoon ja hölskyttele ne sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Sekoita jogurtti, majoneesi ja tillisilppu kulhossa. Anna jogurttimajoneesin maustua jääkaapissa tunnin ajan.
Paahda hot hod -sämpylät leivänpaahtimessa. Täytä sämpylät etikkakurkuilla, majoneesilla ja savumuikuilla. Viimeistele hodarit tillinoksilla.