Kurpitsablini

Pääkuva

60 min

6 annosta

€ / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

2 dl kermaviiliä
200 g myskikurpitsaa
2 kpl kananmunia
1/2 dl voisulaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
Kirkastettua voita paistamiseen

200 g creme fraiche 15%
2 rkl karkeaa kokojyväsinappia
1 kpl suolakurkku
1 tl Gastromat maustesuolaa

300 g Lapin Tulisavua
1 rkl kapriksia
koristeluun kourallinen tuoretta tilliä

Valmistus

Meillä alkaa blinikausi aina jo syksyllä. Paahdetusta myskikurpitsasta valmistuu herkulliset pikablinit ilman perinteistä ”yön yli odottelua”. Blinien päälle valmistetaan sinappinen suolakurkkukastike. Annos kruunataan herkullisella Kala-Lapin TuliSavulohella.

Leikkaa myskikurpitsa halki pituussuunnassa. Laita halkaistut palat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä uunissa (+225°C) noin 45 minuuttia. Kokeile haarukalla, että kurpitsa on pehmeää. Jos kurpitsat tummuvat liikaa, käännä paiston aikana kurpitsan kuoriosa ylöspäin. Anna kurpitsan jäähtyä hetken ja irrota ruokalusikalla niistä 200g kypsää maltoa.

Sekoita kaikki blinitaikinan aineet vispilällä taikinakulhossa. Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia. Paista sen jälkeen taikinasta blinejä runsaassa määrässä kirkastettua voita. Parhaan lopputuloksen saat aikaan blinipannulla.

Sekoita kulhossa creme fraiche (ranskankerma), kokojyväsinappi, pieneksi kuutioitu suolakurkku ja maustesuola.

Kokoa kurpitsablini asettelemalla blinin päälle sinappi-suolakurkkukastiketta ja tulisavulohta. Koristele muutamalla tillinoksalla.puolikkaat. Poista siemenkotapalojen siemenet ja rihmasto. Paahda kurpitsapaloja uunissa (225°C) kuoriosa alaspäin käännettynä noin 45 minuuttia. Varmista haarukalla, että kurpitsat ovat täysin pehmenneitä. Jos kurpitsat tummuvat kypsennyksen aikana liikaa, voit kääntää ne pellillä toisin päin. Poista kahdesta siemenkodattomasta palasta hieman kurpitsalihaa ruokalusikalla (tee niihin pesä).

Voit puhdistaa kurpitsan siemenet ja paahtaa ne pannulla rapeiksi.

Nostele kurpitsapalat lautasille. Annostele Lapin Lumousta niiden päälle. Viimeistele annokset kurpitsansiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä