Savulohilasagne

Pääkuva

120 min

8 annosta

3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

Savulohikastike
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
Öljyä
Valkosipulia ja chiliä oman maun mukaan
3 tlk tomaattimurskaa
300 g Lapin Tulisavua
Mustapippuria
Suolaa

Juustovalkokastike
150 g voita
Vehnäjauhoja
1ltr täysmaitoa
200 g emmental-juustoraastetta
Suolaa

Valmistus

Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkkasessa. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää sipulien sekaan. Lisää tomaattimurskat, sekoita, mausta chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Pilko savulohi kastikkeeseen ja maistele maut kohdalleen. Anna kastikkeen porista pikkulämmöllä hetken verran.

Ota juustovalkokastikeelle kattila johon laitat voin sulamaan. Lisää joukkoon vehnäjauhoja sen verran että voi sekoittuu niihin hyvin eikä seos ole liian rasvaisen näköinen. Älä kypsennä seosta vaan ala varoen ja samalla sekoittaen lisätä sekaan maitoa. Lopuksi hämmennä siihen juustoraaste. Pidä kattilaa pienellä lämmöllä ja sekoittele kastiketta jotta se ei pääse palamaan pohjaan. Lasagnea varten valkokastike saa olla löysähköä. Mausta kastike suolalla.

Ota seuraavaksi iso uunivuoka ja 500 g paketti lasagnelevyjä. Ala nyt kokoamaan lasagne. Pohjalle lohikastiketta, valkokastiketta, limittäin lasagnelevyjä ja sitten taas lohikastike ja valkokastike ja levyjä jne. Päällimmäisenä laitat lasagnelevyjen päälle valkokastiketta ja ropsautat juustoraastetta jos haluat. Kokoamisessa oltava tarkkana että kastikkeet riittävät yläkerrokselle saakka. Sitten vaan vuoka uuniin 200’C, tunnin ajaksi, komean ruskeaksi paistellen.

Maukasta ruokailua!
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä