Lohitartar-skagen salaatinlehdet

Pääkuva

20 min

6 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
200 g isoja katkarapuja
1 rkl sitruunanmehua
½ tl rouhittua mustapippuria
220 g Lapin graavi kirjolohifileepala
½ rku tuoretta ruohosipulia
300 g sydänsalaattia

Valmistus

Maistuva alkuruoka valmistuu lohitartar-skagen tahnasta. Sydänsalaatinlehtien päälle kootaan ruohosipulilla maustetun lohitartarin ja katkarapuskagenin herkullista sekoitusta. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin alkupalan kokoaminen on nopeaa.

Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.
Sekoita lohitartar ja katkarapuskagen keskenään. Pese sydänsalaatti ja irrota salaatinlehden. Lusikoi lohitartar-skagenia salaatinlehtien päälle.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä