Lohitartar-skagen salaatinlehdet


20 min
6 annosta
2.5 € / annos

Ainekset
1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti200 g isoja katkarapuja
1 rkl sitruunanmehua
½ tl rouhittua mustapippuria
220 g Lapin graavi kirjolohifileepala
½ rku tuoretta ruohosipulia
300 g sydänsalaattia
Valmistus
Maistuva alkuruoka valmistuu lohitartar-skagen tahnasta. Sydänsalaatinlehtien päälle kootaan ruohosipulilla maustetun lohitartarin ja katkarapuskagenin herkullista sekoitusta. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin alkupalan kokoaminen on nopeaa.Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.
Sekoita lohitartar ja katkarapuskagen keskenään. Pese sydänsalaatti ja irrota salaatinlehden. Lusikoi lohitartar-skagenia salaatinlehtien päälle.