Lohimakaronilaatikko

Pääkuva

90 min

6 annosta

2.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200 g Lapin Loimua
1 sipuli
Muutama kynsi valkosipulia
Puoli kiloa simpukkamakaroneja
Suolaa
Mustapippuria
Litra maitoa
3 munaa
Emmental-juustoa

Valmistus

Kuori ja pilko sekä sipuli että valkosipuli. Keitä makaroneja hetken verran sillä ne pääsevät vielä uunikypsennykseen. Kaada makaronit keitinvesineen lävikköön.

Ota uunivuoka, johon sekoitellen yhdistät makaronit, sipulit ja savulohta. Ropsuttele sekaan hieman mustapippuria ja suolaa. Lopuksi tarvitset munamaidon eli litran maitoa ja kananmunat siihen vatkaten.

Päälle vielä vähän juustoa raasteena.

Paista lohimakaronilaatikkoa uunissa tunnin verran 200´C. Laatikko on valmista kun maito on imeytynyt makaroneihin, laatikon pinta on rapsakan rapea ja kauniin ruskea.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä