Samettinen palsternakka-savumuikkukeitto

Pääkuva

40 min

8 annosta

2.60 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

500 g palsternakkaa
1 prk (150g) Lapin savumuikkuja öljyssä
1 l kasvislientä (suolaton)
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 dl valkoviiniä
3 rkl kasvisfondia
1 pkt (250g) Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
(viimeistelyyn lehtipersiljaa)

Valmistus

Pähkinäisen ja mausteisen makuisista palsternakoista ja savumuikuista valmistuu helposti samettinen keitto. Savumuikkuja löytyy useista ruokakaupoista säilykkeenä. Ainekset kattilaan, keittäminen ja sauvasekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!

Kuori sekä pilko palsternakat ja sipulit. Laita palsternakkakuutiot, savumuikut, kasvisliemi, pilkotut sipulit, valkoviini, mustapippuri ja kasvisfondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Lisää lopuksi sulatejuusto ja kuohukerma. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Annostele keitto lautasille ja viimeistele lehtipersiljalla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä