Samettinen palsternakka-savumuikkukeitto


40 min
8 annosta
2.60 € / annos

Ainekset
500 g palsternakkaa1 prk (150g) Lapin savumuikkuja öljyssä
1 l kasvislientä (suolaton)
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 dl valkoviiniä
3 rkl kasvisfondia
1 pkt (250g) Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
(viimeistelyyn lehtipersiljaa)
Valmistus
Pähkinäisen ja mausteisen makuisista palsternakoista ja savumuikuista valmistuu helposti samettinen keitto. Savumuikkuja löytyy useista ruokakaupoista säilykkeenä. Ainekset kattilaan, keittäminen ja sauvasekoittimen kautta lautaselle. Ihanan helppoa!Kuori sekä pilko palsternakat ja sipulit. Laita palsternakkakuutiot, savumuikut, kasvisliemi, pilkotut sipulit, valkoviini, mustapippuri ja kasvisfondi kattilaan ja anna kiehua puoli tuntia. Lisää lopuksi sulatejuusto ja kuohukerma. Aja keitto samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele lehtipersiljalla.