Savumuikkumousse
60 min - 120 min
6 annosta
1.5 € / annos
Ainekset
1 prk (150g) Lapin savumuikkuja öljyssä1 prk (120g) smetanaa
2 dl kalalientä
1 kpl liivatelehti
1 dl ruohosipulisilppua
Kantolan Valitut ruiskeksejä
(suolaa)
Valmistus
Savumuikkumousse on täyteläisen makuista ja sen valmistaminen on helppoa. Tarjoile savumuikkumousse amuse bouche -lusikoista ohuiden ruislastujen kera. Annos sopii alkupalaksi tai pieneen herkuttelunälkään.Kaada kalaliemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan, kunnes liemestä on 1 dl jäljellä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäätyä hetki. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Lisää liivatelehti kalaliemeen ja sekoita.
Valuta savumuikuista öljy pois. Siirrä muikut tehosekoittimeen kalaliemen kanssa ja aja hienoksi.
Vaahdota smetana kevyeksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut muikut smetanan joukkoon. Maista ja lisää joukkoon tarvittaessa suolaa. Laita mousse kylmään jähmettymään noin tunniksi.
Tee savumuikkumoussesta ruokalusikan avulla kauniita kvenellejä amuse bouche -lusikoiden päälle. Viimeistele annokset asettelemalla ruiskeksit ja ripottelemalla hieman ruohosipulia kalamoussen päälle. Voit käyttää tarjoiluun myös ihan tavallisia isoja ruokalusikoita.