Lappia ja aasiaa samassa sopassa

Pääkuva

60 min

4 annosta

3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 sipuli
Pari valkosipulin kynttä
1 mieto chili
Puolikas paprika
2 porkkanaa
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota (Reformi)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kookosmaitoa
1 pss thaikasviksia (500 g pakaste)
200 g Lapin Loimua
Loraus limen mehua
Suolaa
Korianteria

Valmistus

Kala-Lapin loimulohi sukelsi tänään Aasian makuihin. Makumatka oli onnistunut, joten naputtelin teille tällaisen loimulohikeiton reseptin.

Lorauta kattilan pohjalle öljyä. Pilko kattilaan sipuli, valkosipulin kynnet, paprika, porkkanat ja chili. Kypsyttele kasviksia ja lisää sitten tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton porista kannen alla pienellä lämmöllä. Lisää kookosmaito sekä pussillinen thaikasviksia. Hauduttele vielä, mutta pidä huolta etteivät kasvikset pääse pehmenemään liiaksi. Loppuvaiheessa lisää sekaan loimulohta, limen mehua ja suolaa tarvittaessa. Siitäpä herkullista lohikeittoa tarjolle ja ropsaus korianteria vielä annoksen päälle.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä