Juustoinen savulohi-kauralaatikko


60 min
6 annosta
3.5 € / annos

Ainekset
400 g Lapin lämminsavulohta300 g kokonaisia kaurasuurimoita
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 kpl pieni kesäkurpitsa
2 tlk (á 400g) Mutti tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 prk (250g) Koskenlaskija Ruoka & Dippi
4 rkl kalafondia
½ dl valkoviinietikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 prk ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
tilkka öljyä
Valmistus
Kaurasuurimoista ja savulohesta valmistuu mehevä laatikkoruoka. Kaurasuurimot ovat helppokäyttöisiä ja maukas kotimainen vaihtoehto riisille. Juustoinen savulohi-kaurasuurimolaatikko on loistava arkiruoka, jota kannattaa tehdä kerralla isompi satsi.Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa huolella ja leikkaa se pieniksi kuutioksi. Kuumenna uunin kestävässä padassa tilkka öljyä. Lisää pataan sipulit ja kesäkurpitsat. Kuullota niitä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisää pataan tomaattimurskat, vesi, kalafondi, valkoviinietikka ja mustapippuri. Keitä seosta 10 minuuttia. Lisää pataan kaurasuurimot ja keitä vielä10 minuuttia välillä hämmentäen.
Lisää pataan Koskenlaskija, ruokakerma ja pienityt lämminsavulohen palat. Sekoita laatikon ainekset hyvin. Ripottele laatikon päälle juustoraaste ja kypsennä laatikkoa uunissa 180°C noin 40-50 minuuttia.