Savulohimousse on suomalaisten suosikki
40 min
4 annosta
€ / annos
Ainekset
350 g Lapin Tulisavua3 dl tuoretta tilliä (=1 pieni nippu)
200 g kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 rkl piparjuuritahna
1 kpl iso suolakurkku
½ sitruunan mehu
2 tl Dijon sinappia
1 tl rouhittu mustapippuri
1 tl hienoa sokeria
Valmistus
Savulohi on tutkimusten mukaan suomalaisten suosikki juhlapöydän antimista. Siitä valmistuu käden käänteessä herkullinen savulohimousse. Lohimousse voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä. Itse asiassa sen maku jopa paranee.Paloittele lämminsavulohi pieniksi paloiksi ja poista samalla kalasta mahdolliset ruodot. Leikkaa tilli hienoksi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioksi. Lisää kulhoon savulohipalat, tillisilppu, suolakurkkukuutiot, kermaviili, majoneesi, piparjuuritahna, puolikkaan sitruunan mehu, sinappi, mustapippuri ja sokeri. Sekoita hyvin ja laita mousse jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Moussen voit toki tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Lohimousse sopii nautittavaksi perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikkapa espanjalaisen perunamunakkaan kera!