Savulohimousse on suomalaisten suosikki

Pääkuva

40 min

4 annosta

€ / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

350 g Lapin Tulisavua
3 dl tuoretta tilliä (=1 pieni nippu)
200 g kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 rkl piparjuuritahna
1 kpl iso suolakurkku
½ sitruunan mehu
2 tl Dijon sinappia
1 tl rouhittu mustapippuri
1 tl hienoa sokeria

Valmistus

Savulohi on tutkimusten mukaan suomalaisten suosikki juhlapöydän antimista. Siitä valmistuu käden käänteessä herkullinen savulohimousse. Lohimousse voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä. Itse asiassa sen maku jopa paranee.

Paloittele lämminsavulohi pieniksi paloiksi ja poista samalla kalasta mahdolliset ruodot. Leikkaa tilli hienoksi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioksi. Lisää kulhoon savulohipalat, tillisilppu, suolakurkkukuutiot, kermaviili, majoneesi, piparjuuritahna, puolikkaan sitruunan mehu, sinappi, mustapippuri ja sokeri. Sekoita hyvin ja laita mousse jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Moussen voit toki tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Lohimousse sopii nautittavaksi perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikkapa espanjalaisen perunamunakkaan kera!
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä