Savulohi-makaronilaatikko
90 min
6 annosta
5 € / annos

Ainekset
500 g Lapin Tulisavukirjolohta500 g makaroneja
2 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl kesäkurpitsa
2 prk (á 400g) Mutti tomaattimurskaa
100 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
½ dl valkoviinietikkaa
3 rkl kasvisfondia
1 tl rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
suolaa
100 g Jukolan Juuston Aito cheddaria raastettuna
Valmistus
Helppotekoinen tomaattipohjainen savulohi-makaronilaatikko on arjen pelastus. Siihen lisätään runsaasti cheddaria tuomaan makua. Mehevä makaronilaatikko maistuu koko perheelle ja sitä voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen.Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsakuutioita padassa öljyssä 5-10 minuuttia. Lisää pataan tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit, valkoviinietikka, kanafondi ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua 30 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää kastikkeen joukkoon murustettu savulohi ja raastettu cheddar (jätä osa juustosta laatikon päälle).
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit. Lisää makaronit kastikkeen joukkoon pataan ja sekoita hyvin. Lisää laatikon päälle juustoraastetta.
Kypsennä laatikkoa uunissa +180°C noin 40 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin värinen.


