Savumuikkumousse maustaa kananmunat

Pääkuva

60 min

4 annosta

2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

9 kpl kananmunia
½ dl unikonsiemeniä
1 prk (150g) Lapin Savumuikku
1 prk (120g) smetanaa
2 dl kalalientä
1 kpl liivatelehti
1 dl tuoretta ruohosipulisilppua
(suolaa)

Valmistus

Savumuikkumousse on täyteläisen makuista ja sen valmistaminen on helppoa. Savumuikkumousse tarjoillaan keitettyjen kananmunien puolikkaiden kanssa. Saat kananmunista kauniita, kun pyörittelet ne mustissa unikonsiemenissä ja viimeistelet ne silputulla ruohosipulilla.

Kaada kalaliemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan, kunnes liemestä on 1 dl jäljellä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäätyä hetki. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Lisää liivatelehti kalaliemeen ja sekoita.

Valuta savumuikuista öljy pois. Siirrä muikut tehosekoittimeen kalaliemen kanssa ja aja hienoksi.

Vaahdota smetana kevyeksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut muikut smetanan joukkoon. Maista ja lisää joukkoon tarvittaessa suolaa. Laita mousse kylmään jähmettymään noin tunniksi.

Keitä kananmunat kypsiksi ja jäädytä ne. Kuori kananmunat ja halkaise ne. Kaada unikonsiemenet pieneen kuppiin ja kasta kanamunan puolikkaan siemenissä. Pursota savumuikkumousse kananmunien päälle. Voit koristella savumuikkumoussemunat ripauksella tuoretta ruohosipulisilppua.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä