Nokkospannukakku tarjoillaan savulohen kera

Pääkuva

45 min

4 annosta

3.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

3 kpl kananmunia
2 dl täysmaitoa
30 g sulatettua voita (taikinaan)
1½ dl desiä vehnäjauhoja
2 rkl kuivattua nokkosjauhetta
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl voita uunipellin voiteluun

250 g Lapin Tulisavua
100 g jääsalaattia
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl piparjuuritahnaa

Valmistus

Vuosisatoja nokkonen on ollut lääke lähes joka vaivaan. Lehdissä ja versoissa on C-, A-, B1-,B2-, B6-, D-, E- ja K1-vitamiineja ja kivennäisaineista rautaa. Nuorena poimittu nokkonen on loistava raaka-aine ruoanlaittoon. Nokkospannukakku tarjoillaan savulohen, salaatin ja raikkaan jogurtti-piparjuurikastikkeen kanssa.

Nokkosjauhetta saat kuivattamalla nokkoset ja hienontamalla ne jauhoksi. Kätevämmin kuivattaminen sujuu kuivurissa, mutta nokkoset kuivavat myös huoneenlämmössä uunipellin päällä muutamassa päivässä. Nokkosjauhetta saa myös kaupasta valmiina.

Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, nokkosjauhe, suola ja sokeri.

Asettele leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä pannukakkutaikina leivinpaperin päälle. Paista pannukakkua uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.

Sekoita kulhossa jogurtti ja piparjuuritahna. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia.
Leikkaa pannukakusta annospaloja. Levitä jogurtti-piparjuurikastiketta palojen päälle. Revi salaatista lehtiä kastikkeen päälle. Laita toinen pannukakku edellisen päälle. Annostele sen päälle piparjuurikastiketta, salaattia ja savulohta.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä