Nokkospannukakku tarjoillaan savulohen kera
45 min
4 annosta
3.5 € / annos
Ainekset
3 kpl kananmunia2 dl täysmaitoa
30 g sulatettua voita (taikinaan)
1½ dl desiä vehnäjauhoja
2 rkl kuivattua nokkosjauhetta
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl voita uunipellin voiteluun
250 g Lapin Tulisavua
100 g jääsalaattia
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl piparjuuritahnaa
Valmistus
Vuosisatoja nokkonen on ollut lääke lähes joka vaivaan. Lehdissä ja versoissa on C-, A-, B1-,B2-, B6-, D-, E- ja K1-vitamiineja ja kivennäisaineista rautaa. Nuorena poimittu nokkonen on loistava raaka-aine ruoanlaittoon. Nokkospannukakku tarjoillaan savulohen, salaatin ja raikkaan jogurtti-piparjuurikastikkeen kanssa.Nokkosjauhetta saat kuivattamalla nokkoset ja hienontamalla ne jauhoksi. Kätevämmin kuivattaminen sujuu kuivurissa, mutta nokkoset kuivavat myös huoneenlämmössä uunipellin päällä muutamassa päivässä. Nokkosjauhetta saa myös kaupasta valmiina.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, nokkosjauhe, suola ja sokeri.
Asettele leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä pannukakkutaikina leivinpaperin päälle. Paista pannukakkua uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.
Sekoita kulhossa jogurtti ja piparjuuritahna. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia.
Leikkaa pannukakusta annospaloja. Levitä jogurtti-piparjuurikastiketta palojen päälle. Revi salaatista lehtiä kastikkeen päälle. Laita toinen pannukakku edellisen päälle. Annostele sen päälle piparjuurikastiketta, salaattia ja savulohta.