Herkullinen puolukka-savulohigalette

Pääkuva

45 min

8-10 annosta

2.40 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

100 g Lapin Kylmäsavulohta
250 g Lappi TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
2 dl puolukoita
1 dl kuohukermaa
1 dl tuoretta silputta timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta
2 kpl kanamuna
1 kpl kananmuna voiteluun

Valmistus

Galette on rustiikkinen ranskalainen avopiirakka. Herkullinen avopiiras täytetään savulohella, puolukoilla ja juustolla. Galette sopii mainiosti juhlien pitopöytään. Mielestäni sen maku jopa paranee, jos sen valmistaa edellisenä päivänä ja lämmittää hieman ennen tarjoilua.

Valmista taikina yleiskoneella tai käsin. Laita sekoituskulhoon vehnäjauhot, ruisjauhot kylmä vesi, oliiviöljy ja suola. Sekoita nopeasti kiinteäksi palloksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ohueksi soikioksi.
Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi.
Sekoita kulhossa kuohukerma, kanamunat, suurin osa juustoraastetta (jätä loppu piirakan päälle), mustapippuri ja silputtu timjami.
Levitä juustokastike piirakkataikinan päälle. Jätä muutama sentti reunoilta tyhjäksi. Nostele savulohipalat kastikkeen päälle. Lisää puolukat piirakkaan. Jäte noin ½ dl puolukoita, joilla voit viimeistellä piirakan sen paistamisen jälkeen. Käännä galeten reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista perunagalettea uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele piirakka halutessasi tuoreilla puolukoilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä