Savulohisoppa
60 min
4 annosta
3 € / annos
Ainekset
10 perunaa2 porkkanaa
1 sipuli
pieni fenkoli
litra vettä
muutama maustepippuri
pari laakerinlehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
nokare voita
tilliä
250 g Lapin Tulisavua
Valmistus
Kuori ja lohko perunat, porkkanat sekä sipuli. Pilko fenkoli paloiksi. Laita kattilaan vesi ja lisää sinne vihannekset, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kypsyttele soppaa miedolla lämmöllä. Lisää kypsyttelyn loppuvaiheessa kerma, maito, voinokare, suola ja tilliä. Anna sopan kiehahtaa ja lisää sitten sekaan osa pilkottua savulohta. Osan lohesta voi lämmittää pannulla ja lisätä komistuksena annoksen päälle tillin kera. Kuivatut saaristolaislimppunäkkärit käyvät myös hyvin kylkiäisenä tähän makumaailmaan.Herkullista ja kaunista tarjottavaa!