Mikon maistuva lohikeitto

Pääkuva

60 min

6 annosta

4 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

6-8 kpl uusia perunoita
1 kpl fenkoli
2 kpl porkkanoita
100 g vihreitä tuoreita papuja
½ kpl purjo
1 l vettä
2 rkl kalafondia
3 tl kalakastiketta
4 rkl tomaattipyreetä
2 kpl laakerinlehtiä
3 kpl maustepippuria
8 kpl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
300 g lohifilee leikattuna nahattomiksi annospaloiksi
200 g Lapin Tulisavulohta (tai lämminsavulohta)
3 dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 rkl oliiviöljyä (kuullotukseen)

Valmistus

Maistuvaa lohikeittoa on vaikea vastustaa. Mikon lohikeittoon tulee runsaasti aivan ohueksi viipaloitua fenkolia, uusia perunoita, porkkanoita, vihreitä papuja ja tietysti tilliä. Keittoon käytetään sekä lohipaloja että lämminsavulohta.

Pese uudet perunat huolella. Voit kuoria ne halutessasi. Leikkaa perunat sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Huuhtele pavut ja leikkaan ne annospaloiksi. Halkaise purjo, huuhtele se huolella ja leikkaa paloiksi.

Laita fenkolit, porkkanat ja purjo kattilaan sekä kuullota niitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä 10-15 minuuttia. Lisää kattilaan vesi, kalafondi, kalakastike, tomaattipyree, laakerinlehdet, pippurit ja kuohukerma. Kuumenna keiton liemi kiehuvaksi ja lisää perunat. Anna keiton kiehua noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon lopuksi lohipalat ja anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää keittoon ennen tarjoilua hienonnettu tilli ja savulohi annospaloina. Nauti ruisleivän kera.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä