Savulohitahnalla täytetyt muurinpohjaletut
45 min
6 annosta
3.8 € / annos
Ainekset
1 prk (140 g) Lapin Lumousta3 rkl maustamatonta majoneesia
100 g Lapin Kylmäsavulohta
200 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
5 rkl sinappikurkkusalaattia
2 rkl sitruunan mehua
1 tl rouhittua mustapippuria
½ l maitoa
2 kpl kananmunia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
½ tl suolaa
30 g voita sulatettuna
voita ja öljyä paistamiseen
Valmistus
Savulohitahna sopii loistavasti muurinpohjalettujen täytteeksi. Kesällä on aikaa puuhata ruoanlaiton parissa ulkona. Valmista savulohitahna aamulla valmiiksi jääkaappiin ja paista illemmalla letut muurinpohjapannulla. Tämä herkku maistuu koko perheelle!Tee lettutaikina tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Paista letut muurinpohjapannulla ohuiksi voi-öljyseoksessa. Voit toki paistaa letut myös paistinpannulla.
Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon kylmäsavulohitartar, majoneesi, lohipalat, sinappikurkkusalaattia, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä letut savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.