Savulohitahnalla täytetyt muurinpohjaletut

Pääkuva

45 min

6 annosta

3.8 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

1 prk (140 g) Lapin Lumousta
3 rkl maustamatonta majoneesia
100 g Lapin Kylmäsavulohta
200 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
5 rkl sinappikurkkusalaattia
2 rkl sitruunan mehua
1 tl rouhittua mustapippuria

½ l maitoa
2 kpl kananmunia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
½ tl suolaa
30 g voita sulatettuna
voita ja öljyä paistamiseen

Valmistus

Savulohitahna sopii loistavasti muurinpohjalettujen täytteeksi. Kesällä on aikaa puuhata ruoanlaiton parissa ulkona. Valmista savulohitahna aamulla valmiiksi jääkaappiin ja paista illemmalla letut muurinpohjapannulla. Tämä herkku maistuu koko perheelle!

Tee lettutaikina tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Paista letut muurinpohjapannulla ohuiksi voi-öljyseoksessa. Voit toki paistaa letut myös paistinpannulla.

Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon kylmäsavulohitartar, majoneesi, lohipalat, sinappikurkkusalaattia, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.

Täytä letut savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä