Caesarsalaattia savulohella

Pääkuva

60 min

4 annosta

3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

Vihersalaattia
Lapin Loimua tai Lapin Tulisavua
Parmesan-juusto
Herneenversot

Kastike:
Majoneesia
Anjoviksia tai jansson fileitä
Valkosipulia
Sitruuna

Valmistus

Simppeliä ja todella hyvää! Tarvitset napakkaa kastikkeen kestävää vihersalaattia, jonka leikkaat suikaleiksi isoon kulhoon. Sitten onkin tärkein vaihe eli kastikkeen teko. Määriä minulla ei siihen ole, koska teen sen aina makutuntumalta. Lusikoi majoneesia pikkukulhoon (Hellmansin majoneesia suosittelen), siihen lisäät anjoviksia tai edullisempia jansson fileitä sekä niiden maustelientä, valkosipulia ja sitruunamehua. Sauvasekoittimella surautat kaikki sekaisin ja näillä neuvoillani maistelet maut kohdalleen oman caesarisi kastikkeeseen. Anna kastikkeen tekeytyä tunnin verran jääkaapissa. Lisää kastiketta sopivasti salaattisuikalekulhoon juuri ennen tarjoilua ja sekoita. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan. Lohko salaatin päälle maukasta Kala-Lapin loimu- tai tulisavulohta. Parmesan-juusto ja herneenversot kruunaavat vielä tämän herkullisuuden.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä