Helpot savulohitahnalla täytetyt paprikat


30 min
6 annosta
3.2 € / annos


Ainekset
3 kpl isoja paprikoitatilkka oliiviöljyä
1 rs (200g) jäämeren salaattia
3 rkl maustamatonta majoneesia
100 g Lapin Kylmäsavulohta
200 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
2 rkl sitruunan mehua
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
Valmistus
Savulohitahna sopii loistavasti uunissa kypsennettyjen paprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän alku- tai välipalan tekemiseen kuluu kokonaisuudessaan puoli tuntia. Kesäruoan kuuluu olla helppoa ja hyvää!Halkaise paprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 20 minuuttia. Anna paprikoiden hieman jäätyä ennen täyttämistä.
Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon jäämerensalaatti, majoneesi, lohipalat, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.