Helpot savulohitahnalla täytetyt paprikat

Pääkuva

30 min

6 annosta

3.2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

3 kpl isoja paprikoita
tilkka oliiviöljyä
1 rs (200g) jäämeren salaattia
3 rkl maustamatonta majoneesia
100 g Lapin Kylmäsavulohta
200 g Lapin TuliSavulohta (tai lämminsavulohta)
2 rkl sitruunan mehua
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa

Valmistus

Savulohitahna sopii loistavasti uunissa kypsennettyjen paprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän alku- tai välipalan tekemiseen kuluu kokonaisuudessaan puoli tuntia. Kesäruoan kuuluu olla helppoa ja hyvää!

Halkaise paprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 20 minuuttia. Anna paprikoiden hieman jäätyä ennen täyttämistä.

Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi. Laita kulhoon jäämerensalaatti, majoneesi, lohipalat, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.

Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele halutessasi muutamalla yrtinlehdellä tai versosalaatilla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä