Herkulliset täytetyt pinaattiletut


45 min
4 annosta
€ / annos

Ainekset
100 g pakaste- tai tuorepinaattia4 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
voita paistamiseen
200 g Lapin Lumous
2 kpl omenoita
muutama tillinoksa koristeluun
Valmistus
Pinaattiletut ovat helppo valmistaa joko tuoreesta tai pakastetusta pinaatista. Vaikka letut maistuvat sellaisenaan, saa niistä pienellä vaivalla herkullisen ja kauniin alkupalan tai välipalan.Pieni huuhdellut ja kuivatut tuorepinaatin lehdet silpuksi veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se huoneenlämmössä tai mikroaaltouunissa. Sekoita kaikki lettutaikinan aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
Kuumenna pikkulettupannulla nokare voita. Kun voi on sulanut, kaada pannulle pieni kauhallinen taikinaa. Paista letut molemmin puolin kauniin värisiksi.
Kuori omena ja poista sen kota. Leikkaa omenasta mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita, pyöreitä omenasiivuja. Täytä letut asettelemalla letun päälle omenasiivu, savulohitartaria, toinen omenasiivu ja nosta päälle vielä pinaattilettu. Viimeistele muutamalla tillinoksalla.