Herkulliset täytetyt pinaattiletut

Pääkuva

45 min

4 annosta

€ / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

100 g pakaste- tai tuorepinaattia
4 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
voita paistamiseen

200 g Lapin Lumous
2 kpl omenoita
muutama tillinoksa koristeluun

Valmistus

Pinaattiletut ovat helppo valmistaa joko tuoreesta tai pakastetusta pinaatista. Vaikka letut maistuvat sellaisenaan, saa niistä pienellä vaivalla herkullisen ja kauniin alkupalan tai välipalan.

Pieni huuhdellut ja kuivatut tuorepinaatin lehdet silpuksi veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se huoneenlämmössä tai mikroaaltouunissa. Sekoita kaikki lettutaikinan aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.

Kuumenna pikkulettupannulla nokare voita. Kun voi on sulanut, kaada pannulle pieni kauhallinen taikinaa. Paista letut molemmin puolin kauniin värisiksi.

Kuori omena ja poista sen kota. Leikkaa omenasta mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita, pyöreitä omenasiivuja. Täytä letut asettelemalla letun päälle omenasiivu, savulohitartaria, toinen omenasiivu ja nosta päälle vielä pinaattilettu. Viimeistele muutamalla tillinoksalla.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä