Hunajameloni kesyttää kylmäsavulohen

Pääkuva

40 min

4 annosta

4 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200-300 g Lapin kylmäsavulohta
1 kpl hunajameloni
1 prk (150 g) turkkilaista jogurttia
3 rkl piparjuuritahnaa
1 tl Dijon-sinappia
kourallinen paahdettuja pinjasiemeniä

Valmistus

Hunajamelonin, kylmäsavulohen ja raikkaan piparjuurella maustetun jogurttikastikkeen makuyhdistelmä on koukuttanut minut täysin. Tätä annosta on pakko saada uudestaan ja uudestaan!

Kaada jogurtti pieneen kulhoon sekä sekoita piparjuuritahna ja sinappi sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuori hunajameloni, halkaise se ja poista keskiosan siemenet. Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
Asettele lautasen pohjalle muotin avulla hunajamelonikuutioita. Nostele kylmäsavulohikuutioita hunajamelonin päälle. Annostele piparjuurijogurtti lohen päälle. Viimeistele annos paahdetuilla pinjasiemenillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä