Kylmäsavulohikeitto

Pääkuva

60 min

4 annosta

3 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 l vettä
2 sipulia
1 iso porkkana
kilo perunoita
pari laakerinlehteä
10 maustepippuria
rehti viipale ruisleipää
5 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 prk smetanaa
150- 200 g Lapin Kylmäsavua
tilliä
ruohosipulia
rippanen suolaa

Valmistus

Kuori ja lohko perunat, porkkana sekä sipulit. Laita kattilaan vesi ja lisää sinne vihannekset, maustepippurit, laakerinlehdet ja ruisleipäviipale. Kypsyttele soppaa miedolla lämmöllä. Lisää kypsyttelyn loppuvaiheessa kerma, maito, smetana ja suola. Anna sopan kiehahtaa ja lisää sitten sekaan pilkottua kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Kala-Lapin Kylmäsavua käyttäessäsi saat jo pienellä määrällä suurta makua! Voit halutessasi vielä lisätä lohisiivun annoksen päälle tillin ja ruohosipulin kera.

Silmänruokaa ja maukkaita makuja!
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä