Mehevä tonnikala-savulohipiirakka valmistuu helposti


60 min
6-8 annosta
1.6 € / annos

Ainekset
2 prk (yht 400g) tonnikalapaloja vedessä100 g Lapin Kylmäsavu kirjolohifileesiivu
1 kpl sipuli
1 prk (300g) turkkilaista jogurttia
100 g huoneenlämpöistä voita
3 kpl kananmuna
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
tilkka öljyä sipulin kuullottamiseen
Valmistus
Mehevän tonnikala-savulohipiirakan valmistaminen on todella helppoa. Tähän piirakkaan ei nimittäin tarvitse tehdä erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakasta tulee jogurttipohjaisena ihanan mehevä.Sekoita kulhossa jogurtti ja huoneen lämpöinen voi. Sekoittamiseen käy ihan tavallinen sekoituslasta. Lisää piirakkaseokseen kananmunat, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutioita öljyssä 5-10 minuuttia, kunnes sipulikuutiot pehmenevät.
Valuta tonnikalat. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Lisää tonnikalapalat, kylmäsavulohikuutiot ja sipuli piirakkataikinaan ja sekoita kevyesti.
Kaada piirakkataikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa.
Paista kalapiirakkaa uunin keskitasolla 160°C noin 40-50 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin. Anna piirakan vetäytyä puoli tuntia ennen nauttimista.