Mummon mehevä peltilohipiirakka

Pääkuva

60 min

12 annosta

2.80 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

2 kpl Myllyn Paras Iso lehtitaikinalevyjä (á 600 g)
600 g Lapin Tulisavua
200 g Lapin Kylmäsavua
2 prk (400g) kermaviiliä
1 rku tilliä
1 rkl sinappia
1 tl mustapippuria
(suolaa tarvittaessa)
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
½ tl suolaa
6 kpl kovaksi keitettyjä kananmunia
1 kpl kananmuna voiteluun

Valmistus

Mummon reseptillä leivottu mehevä peltilohipiirakka maistuu suomalaisille. Kun käytät valmislehtitaikinaa, on lohipiirakan valmistaminen helppoa ja nopeaa. Lohipiirakan voi valmistaa mainiosti jo edeltävänä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Keitä kananmunat koviksi ja hienonna ne. Keitä riisi kypsäksi. Puuroriisi vaatii kypsyäkseen noin 20 minuuttia. Hienonna tilli.

Leikkaa lämminsavulohi ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Lisää sekoituskulhoon lohikuutiot, hienonnetut kananmunat, riisi, silputtu tilli, kermaviili, sinappi ja mustapippuri. Sekoita täyteseos hyvin. Lohiseoksen pitää maistua hieman ylisuolaiselta, sillä osa suolasta maustaa lehtitaikinan.

Kauli lehtitaikinalevyt vähän uunipeltiä suuremmiksi. Lisää toisen levyn päälle lohitäyte ja tasoita.

Lisää toinen taikinalevy piirakan päälle ja painele lohipiirakan reunat haarukalla tiiviisti toisiinsa kiinni. Pistele piirakkaan haarukalla reikiä ja voitele sen pinta kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista piirakkaa uunissa (200°C) noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä