Paahdettu myskikurpitsa ja savulohitartar

Pääkuva

40 min

4 annosta

2.80 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

1 kpl myskikurpitsa
1 rs Lapin Lumousta
1 dl creme fraichea
2 tl piparjuuritahnaa
4 tl Cavi-Art merileväkaviaaria

Valmistus

Paahdettu myskikurpitsa on helppo valmistaa uunissa tai airfryerissa. Paahdetun myskikurpitsan maku on ihanan makea. Kokeile täyttää se kurpitsaisella kylmäsavulohitartarilla, johon on lisätty piparjuuritahnaa ja merileväkaviaaria. Puolikas myskikurpitsa riittää hyvin pääruoaksi, mutta voit puolittaa sen ja nauttia myös alkupalana.

Voit laittaa myskikurpitsan mikroon kahdeksi minuutiksi. Tällöin sen halkaiseminen onnistuu helpommin. Halkaise myskikurpitsa poikittaissuunnassa. Poista kurpitsapuolikkaista siemenet ja rihmasto ruokalusikalla. Paahda kurpitsapaloja uunissa (225°C) kuoriosa alaspäin käännettynä noin 30 minuuttia. Varmista haarukalla, että kurpitsat ovat täysin pehmenneitä. Jos kurpitsat tummuvat kypsennyksen aikana liikaa, voit kääntää ne pellillä toisin päin. Poista kahdesta kurpitsapalasta kurpitsalihaa ruokalusikalla (tee niihin pesä).

Sekoita kulhossa Lapin Lumous kylmäsavulohitartar, ranskankerma, piparjuuritahna ja 3 tl merileväkaviaaria. Jätä teelusikallinen merileväkaviaaria annosten viimeistelyyn.

Nostele kurpitsapalat lautasille. Annostele kylmäsavulohitartar niiden päälle. Viimeistele annokset merileväkaviaarilla. Voit käyttää myös tillinoksia ja silputtua ruohosipulia viimeistelyyn.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä