Persimonpyree ja graavilohi salaattitapas

Pääkuva

15 min

4-6 annosta

2.2 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

2 kpl kypsiä persimoneja
200 g sydänsalaattia (2 kerää)
200 g Lapin graavi kirjolohifileesiivu
1 dl tuoreita tillinoksia

Valmistus

Sydänsalaatinlehden päälle on helppo koota maistuva alkupalatapas. Persimoneista saat sauvasekoittimella nopeasti herkullista pyreetä. Graavilohiviipaleen suolaisuus sopii loistavasti makean sharonhedelmän ja salaatin seuraan.

Pese persimonit hyvin ja poista niistä kanta. Leikkaa persimonit paloiksi ja laita ne kapeaan sekoituskolhoon. Aja persimonit samettiseksi pyreeksi sauvasekoittimella.
Pese sydänsalaatti hyvin ja poista siitä kanta. Irrota sydänsalaatin lehdet yksitellen tarjoilulautaselle.
Annostele lehtien päälle 1-2 tl persimonpyreetä. Asettele pyreen päälle graavilohta. Viimeistele tapakset tillillä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä